HOUSES OF PORTUGAL

Strand

een kleine greep uit de vele strandjes….

 • Praia do Manuel Lourenço
  Dit kleine strandje tussen Guia en Galé is bijzonder vanwege de door corrosie gevormde rotsformaties. Aan de oostkant ligt een bijzonder rotsplateau waar na hoogtij kleine garnalen en krabbetjes te zien zijn. Snorkelen is hier ook leuk vanwege de rotsen onder water. Bovenaan de weg is een ruime parkeerplaats, het strand en het restaurant liggen op ongeveer 100 meter lopen afstand.
 • Praia do Barranco das Belharucas
  Gelegen tussen het dorpje Olhos d’Agua en het Sheraton hotel is dit een plekje dat u van horen zeggen heeft. Rij voorzichtig de vallei naar beneden en u wordt beloond met uitzicht op een kleine landtong aan de westkant en de kalksteen kliffen richting het oosten. Parkeren kan hier lastig zijn, zeker in het hoogseizoen. U kunt de auto ook bovenaan het ravijn parkeren en naar beneden lopen en onderweg de vele vogels, waaronder bijeneters, bewonderen.
 • Praia da Falésia
  Dit is het langste strand van de Algarve, meer dan 3 km in afstand, met op de achtergrond de prachtige kliffen van kalksteen met hun mooie okertinten. U bereikt dit strand via de verharde weg door Aldeia das Açoteias. Er is een vrij grote parkeerplaats aan de westkant van het strand en een kleiner parkeerterrein op 250 meter afstand van de oostkant. Er kunnen hier surfplanken en waterfietsen gehuurd worden.
 • Praia do Almargem (Cavalo Preto)
  Dit strand, tussen Quarteira en Almancil, is de locatie waar de Ribeira do Almargem uitmond en een binnenmeer vormt, waar veel vogels te bezichtigen zijn. De kleine lagune wordt omringd door steen- en kurkeiken met daartussen thijm en zonneroosjes. Geniet hier van de relatieve rust, in vergelijking met de drukte van de naastgelegen stranden van Quarteira.
 • Praia do Farol (Ilha do Farol)
  Neem vanuit Faro de boot naar Ilha de Farol voor een heerlijk ontspannen dagje weg. De boottocht duurt een half uurtje en biedt alvast een indruk van het natuurgebied van de Ria Formosa. Na aankomst op de pier kunt u kiezen tussen meteen uw handdoek neerleggen aan de rivierkant of het eiland oversteken, tussen de vele kleine strandhuisjes door, en aan de zeekant kamp opslaan. Lunchen met verse schelpjes bij het restaurant van de bewonersvereniging is aan te raden. Er kan op het eiland ook gedoken en gesurft worden.
 • Praia do Barril
  Met kinderen is dit strand heel leuk omdat er vanaf Pedras D’el Rei een klein treintje rijdt naar het strand. Op het strand zelf is een oude tonijnfabriek omgetoverd tot een restaurant. De vele ankers op het strand zelf bieden goed materiaal voor mooie foto’s. Het naastgelegen Praia do Homem Nu is officieel een nudistenstrand.
 • Praia de Odeceixe
  Dit strand aan de westkust van Portugal is veel ruiger dan die aan de zuidkust en van een bijzondere schoonheid. De weg naar het strand loopt door een groene vallei, langs de Ribeira de Ceixe. Bij het strand staat bovenop een landtong een kleine nederzetting met voornamelijk vakantiewoningen. Er zijn een paar leuke eettentjes in dit plaatsje, die prachtig uitzicht bieden op het strand en de hoge kliffen van zwarte schist.