HOUSES OF PORTUGAL

Golfen

Golfen in de Algarve

De Algarve is meer dan eens genomineerd voor beste golf bestemming in de wereld. Het milde klimaat met meer dan 3000 zon-uren per jaar maakt de Algarve een Golfparadijs bij uitstek….

algarve-golf-map-portugal

Er zijn 34 golfbanen van internationale allure te vinden, welke gebruikt worden voor veel (internationale) golfcompetities. In oktober vindt in de Algarve het jaarlijkse golfevenement de Portugal Masters plaats, dat wordt beschouwd als een van de belangrijkste en grootste toernooien ter wereld.

  • De Vale do Lobo Royal golfbaan is een buitengewone kampioenschapsbaan die spelers van alle niveaus een onvergetelijke golfervaring biedt. De Royal fairways strekken zich landinwaarts uit voor de voorste negen en richting de oceaan tijdens de laatste negen en worden omzoomd door pijnbomen, meren en wilde bloemen om spelers daarna te verrassen met een adembenemend zeezicht. De par 3 16e hole bovenop een klif is één van de meest gefotografeerde holes in Europa en het is de mening van meerdere professionals dat de hole alleen concurrentie ondervind van de 17e hotel op St. Andrews.
  • De Oceanic Old Course, vaak beschreven als de Grande Dame onder de banen in de Algarve, is de oudste en meest populaire van de vijf golfbanen in Vilamoura banen en overal in de golfwereld bekend. Ze is gelegen langs en tussen licht hellende heuvels met een omzoomde fairway die meandert tussen indrukwekkende pijnbomen – de voornaamste hindernis – over licht golvend terrein en vormt een pittige test door u te dwingen nadruk te leggen op accuratesse en vooraf nadenken over het resterende deel van de baan.
  • Penina is een werkelijk schitterende golfbaan. Het uitdagende ontwerp zal de capaciteiten van elke golfer om een shot te maken testen. Een zeer goed onderhouden baan, die gespeeld wordt te midden van eucalyptusbomen en plukjes palmbomen afgewisseld door voornamelijk hoger gelegen greens. Een uitstekende golfbaan om te lopen aangezien het parcours vrij vlak is maar pas wel op de verschillende stroompjes, kuilen, waterhindernissen en bunkers die u tijdens uw ronde zult tegenkomen; een uitdagende test om te golfen voor spelers van alle niveaus.
  • De Pinheiros Altos baan, gelegen binnen het beroemde vakantieoord Quinta do Lago, geniet een stevige reputatie. De golfbaan heeft een ongewoon ontwerp met drie negens van uiteenlopende aard, ‘The Pines’, ‘The Corks’ en ‘The Olives’. The Pines, zoals de naam reeds suggereert, meandert door pijnboombossen die typisch zijn voor de Algarve waarbij meerdere waterhindernissen beslecht moeten worden. De rest is veel vlakker maar de holes liggen in de buurt van een reeks meren die accuraat driving en precies iron play vereisen. De baan omvat een deel van het natuurpark Ria Formosa, hetgeen dit wederom een schoonheid van een baan en een uitdaging voor spelers van alle niveaus maakt.
  • Benamor was de eerste golfbaan in de Algarve die aangelegd werd ten oosten van Faro. De golfbaan, met uitzicht over de Atlantische Oceaan en Tavira eiland richting het zuiden en over de heuvels en valleien in het noorden, ligt te midden van boomgaarden met olijfbomen, kurkeiken, johannesbrood- en amandelbomen op de uitlopers van deze heuvels. Het glooiende terrein en de zeer verschillende holes vormen een interessante test voor uw spel, er zijn veel strategisch geplaatste bunkers en waterhindernissen hetgeen precisie bij de tee off en de schot naar de green een absolute must maken.